英语系

网站首页 > 师资团队 > 在岗教师 > 英语系

贾国栋

贾国栋,博士,英语教授,硕士生导师。研究方向为文学文体学、语言测试、语料库语言学、计算机辅助语言教学等。近年来,在国内《外语界》、《中国外语》、《外语电化教学》、《外语与外语教学》、《当代外语研究》、《中国大学教学》以及国外《教学与学习》、《文学与艺术研究》等核心及统计源刊物发表学术及教学研究论文30余篇。出版专著2部:《海明威经典作品中的圣经文体风格马太福音与老人与海比较研究》(2016)和《计算机辅助语言教学-理论与实践》(2007)。主编了国家十一五十二五规划教材《大学体验英语》、《新大学英语》和英语专业教材《超越概念听力1-4册》。主持教育部和北京市教改项目10多项。

2016年获得大华杰出教学贡献奖,2012年获北京市教学成果二奖,2009年获北京市教学成果二等奖,2008年获中国人民大学教学成果一等奖,2007年获得宝钢优秀教学特等奖。

学术上担任教育部大学外语教学指导委员会副主任委员、全国大学英语四、六级考试委员会副主任委员、北京市大学英语研究会副理事长等;兼任国际语言测试学会会员、美国外语教学委员会委员、美国海明威研究会会员、国际英语教师协会会员

———————————————————————————

Guodong Jia`s CV

Guodong Jia, Ph.D. professor of English at School of Foreign Languages, Renmin University of China. His research interests include the literary stylistics, language testing, corpus linguistics, language teaching and CALL, etc. He has his publications in journals like The Foreign Language World, China Foreign Language, China College Teaching and Modern Foreign Language Research. His book The Biblical Style in Hemingway`s Classic Work: A Comparative Study on Matthew and The Old Man and the Sea was published in 2016 by Renmin University Press and The Computer Assisted Language Learning: Theory and Practice was published in 2007 by Higher Education Press.

Prof. Jia has presided over several national language learning and assessment projects from Ministry of Education of China, the Advisory Board of Foreign Language Teaching of MOE, and the College English Test Committee of MOE since 2001. He was awarded Dahua Award for Outstanding Contribution to Education at Renmin University of China(2016); Teaching Achievement Award of Beijing:Second Prize(2012); Teaching Achievement Award of Beijing-Second Prize(2008); Bao Gang Best Achievement Award in Education(2007). Prof. Jia is the member of the International Language Testing Association, member of The American Council on the Teaching of Foreign Languages, and member of Hemingway Society of America, and member of International Association of Teachers of English as a Foreign Language.